Пресс

Зaвршен петодневни тренинг за 25 предсједника општинских/градских изборних комисија „Водство и управљење конфликтима“

Сарајево, 20.10.2017. године –  Након што је одржано низ радионица под називом „Водство и управљање конфликтима“(ЛЕАД) за чланове и службенике Централне изборне комисије БиХ, данас је у Сарајеву завршена и петодневна обука 25 предсједника општинских/градских изборних комисија. Обуке се одржавају у склопу програма изборне помоћи Савјета Европе које је повјерило одржавање обука Еуропском центру за изборну подршку (ЕЦЕС). Обуке су проведене у новоотвореном Центру за едукације Централне изборне комисије БиХ. А идуће седмице, у Лакташима,  исту обуку ће проћи још 25 педсједника опћинских/градских изборних комисија.

 

ЛЕАД радионице су намијењене даљњем усавршавању капацитета унутар изборне администрације у БиХ у припреми за будуће изборне циклусе.

 

 

ЛЕАД комбинира образовне технике с приступом који се темељи на интеракцији. Умјесто да се ослања на конвенционалне наставне методе попут предавања, ЛЕАД се усредоточује на практично рјешавање проблема. Тренинг користи случајеве са којима се суочавају изборни актери, потичући размјену искустава међу учесницима. Сврха ове методологије је осигурати садржај који је директно релевантан учесницима, као и представити овај садржај на креативан и привлачан начин. Промицањем практичног и интерактивног искуства учења, ЛЕАД потиче учеснике да размишљају изван оквира како би дали креативне и иновативне идеје.

Vezani članci...